Warning: include(/home/ecasesnh/public_html/wp-content/advanced-cache.php): failed to open stream: No such file or directory in /home/ecasesnh/public_html/wp-settings.php on line 84

Warning: include(): Failed opening '/home/ecasesnh/public_html/wp-content/advanced-cache.php' for inclusion (include_path='.:/opt/alt/php54/usr/share/pear:/opt/alt/php54/usr/share/php') in /home/ecasesnh/public_html/wp-settings.php on line 84
Izolatii termice pentru case pasive - Case si Cabane
Contacteaza-ne +4 0760 500 241
Program de lucru 08:00 - 16:00
Trimite-ne un e-mail office@ecasesicabane.ro

Izolatii termice pentru case pasive

Alaturi de calitatea executiei, materialele pe care le folosim pentru izolarea caselor sunt dintre cele de ultima generatie, asigurand ulterior costuri minime in exploatare, care, impreuna cu sisteme performante de incalzire si inchideri moderne, pot forma asazisele case pasive. Utilizam cu succes izolatii mixte, formate din polistiren grafitat, vata bazaltica, celuloza, spume poliuretanice si spuma de inalta densitate. Impreuna, acestea pot da un grad de izolare care sa scada consumul de energii conventionale la sub 10% din cel tipic caselor traditionale.

Premize

In opinia noastra, exista 3 elemente care converg pentru realizarea imobilelor pasive energetic:

  • proiectare de calitate, care sa tina cont de o cat mai buna amplasare pe terenul disponibil, o corecta pozitionare in raport cu punctele cardinale si ceea ce decurge din asta, o pozitionare a functiunilor conforma cu un cat mai mic consum de energie.
  • folosire a energiilor alternative disponibile, energie solara si/sau eoliana (a vantului) urmarind o diminuare importanta a consumurilor de gaze naturale, energie electrica si mai ales combustibili solizi care dau poluare directa dar si indirecta prin taierea padurilor sau exploatarea excesica a subsolului
  • conservara confortului generat prin incalzire a aerului si apei sau racirea acestora printr-o izolatie menita sa permita cat mai mici pierderi de energie cu exteriorul

Concluzii (wood is cool!)

Un pas important spre realizarea unei asazise case pasive este izolarea superioara ansamblului pentru a evita pierderile. Ruperea termica este realizata prin dispunerea cu maxima atentie a straturilor termoizolante. Sistemul nostru constructiv, in special cel din lemn, are ca punct important de plecare asigurarea multiplelor moduri de a realiza acest lucru.

In primul rand, avem in vedere folosirea materialelor de calitate si corecta punere a lor in opera. Putem realiza izolatii de calitate cu materiale clasice cum ar fi polistirenul expandat sau extrudat si vata minerala, dar si cu spume de inalta densitate, materiale reciclate pe baza de celuloza, folii izolante si straturi de ventilare.

Peretii si acoperisurile caselor noastre, elemente in contact cu exteriorul, contin straturi de izolatie conforme cu casele pasive. Realizarea lor in interiorul fabricilor noastre, asigura o calitate superioara a executiei. Astfel, peretii exteriori, cu grosime de 17 cm, sunt umpluti cu material izolator cum ar fi vata minerala bazaltica, spuma poliuretanica sau spuma reciclata de inalta densitata – material si cu important rol fonoizolant. Spre exterior, placarea pe care o folosim (Aquapanell, vidiwall etc.), permite aplicarea de material termoizolant superior de orice grosime – polistiren grafitat, polistiren extrudat (pentru o buna rezistenta la factori fizici), materiale reciclate din celuloza etc. Spre interior, ca parte a sistemului nostru constructiv, avem in vedere existenta unui strat de ventilare si dispunerea de folii, bariere de vapori, care intregesc astfel, un adevarat sistem de izolatie termica.

Cu o izolatie termica realizata cu materiale specifice, in grosime de peste 27 cm, casele din lemn realizate de noi sunt imbatabile in lupta cu diferentele de temperatura specifice continentului european si nu numai.
Chiar daca nu urmarim realizarea unei case pasive, o buna izolatie termica este foarte importanta. Ea micsoreaza costurile de intretinere ale unui imobil si mareste in mod substantial durata acestuia de viata. Putem izola cu succes si structuri clasice realizate din zidarie de caramida, BCA si cadre din beton armat sau diafragme.

Documentatie

The Benefits of External Wall Insulation for the Home

BASF Spraytite 178 Closed Cell Spray Foam Review - Avadon's Workshop

oricand e loc pentru mai bine Aveti deja un proiect?

Daca ati discutat deja cu un architect sau ati schitat impreuna cu familia modul in care doriti sa arate casa dumneavoastra este foarte bine. Nu trebuie decat sa luati legatura telefonic sau prin e-mail cu noi pentru a obtine mai multe informatii despre realizarea proiectului dumneavoastra. Adaptarea arhitecturii oricarui proiect la sistemul nostru constructiv este gratuita! Va asteptam!

Obtineti o estimare!