Warning: include(/home/ecasesnh/public_html/wp-content/advanced-cache.php): failed to open stream: No such file or directory in /home/ecasesnh/public_html/wp-settings.php on line 84

Warning: include(): Failed opening '/home/ecasesnh/public_html/wp-content/advanced-cache.php' for inclusion (include_path='.:/opt/alt/php54/usr/share/pear:/opt/alt/php54/usr/share/php') in /home/ecasesnh/public_html/wp-settings.php on line 84
Constructia caselor din lemn - Case si Cabane
Contacteaza-ne +4 0760 500 241
Program de lucru 08:00 - 16:00
Trimite-ne un e-mail office@ecasesicabane.ro

Constructia caselor din lemn

Folosind cel mai avansat sistem de constructie a caselor din lemn – “wood frame structure”, suntem in masura sa punem in practica proiecte dintre cele mai complexe, care raspund cerintelor dumneavoastra. Casele din lemn sunt fabricate in atelierele noastre dotate cu utilaje moderne, garantand astfel o inalta calitate si un grad superior de confort.

Principii pe care ne bazam

Inainte de toate suntem copii si avem parinti pe care vrem sa-i stim in siguranta sau suntem parinti si avem copii pe care vrem sa-I stim in siguranta. De aceea credem cu tarie ca acest sistem constructiv este cel mai potrivit pentru realizarea oricarei structuri menite sa adaposteasca parintii sau copiii nostri.

Unul dintre principiile mecanicii, mai exact al III-lea, formulat de Sir Isaac Newton, ne spune ca atunci “cand un corp acționează asupra altui corp cu o forță (numită forță de acțiune), cel de-al doilea corp acționează și el asupra primului cu o forță (numită forță de reacțiune) de aceeași mărime și de aceeași direcție, dar de sens contrar. Acest principiu este cunoscut și sub numele de Principiul acțiunii și reacțiunii. Mutantis mutandis, referindu-ne la fortele seismice si considerandu-le forte de actiune asupra structurilor noastre, ar trebui, in mod credem noi absurd, ca structurile noastre sa raspunda cu forte egale si de sens opus pentru a rezista. Intrucat acest lucru este imposibil, prin sistemul pe care il folosim va propunem o alta abordare. Modul relativ simplu de alcatuire a constructiilor de acest tip, alaturi de elasticitatea naturala a lemnului, face ca o constructie realizata de noi, inainte de toate, sa fie foarte rezistenta la solicitari seismice.

Cateva detalii

Sistemul de constructie “wood frame structure” consta din prefabricarea si punerea laolalta a mai multor elemente constructive – pereti, stalpi, grinzi, plansee, ferme pentru acoperis etc. Principiul simplu este acelasi cu cel de la Stonhange! Stalpul se sustine pe sine, doi stalpi sustin deja o grinda, iar patru stalpi cu doua grinzi sustin deja un planseu, simplu, cunoscut de 2000 de ani.

Orice constructie din lemn, este formata, simplist vorbind, din pereti, plansee si acoperis. Avantajul prefabricarii acestora este o calitate a executiei mult superioara unei eventuale realizari pe santier. Altfel spus, dotarile specifice unei fabrici, utilajele aferente productiei din lemn, utilaje imposibil de transportat pe un santier, au o mult mai mare acuratete decat simplele scule de mana. Astfel, planeitatea peretilor, dimensiunile grinzilor sau stalpilor, calitatea prinderilor si geometria acoperisurilor sunt cele mai apropiate de specificatiile unui proiect de arhitectura dintre toate sistemele constructive cunoscute, alaturi de sistemele din metal.

Detaliind putin, in cazul nostru, peretii sunt subansamble constructive ce constau din varii placaje – OSB, gipscarton, vidiwall, aquapanell etc. montate pe asazise rame realizate din material lemnos. Grosimea materialului lemnos folosit, alaturi de tipul placarilor, dau calitatea peretilor. De exemplu, profilul lemnos cel mai utilizat de noi la alcatuirea peretilor, este rigla cu sectiune de 145/48 mm.
Poate ca aceste dimeniuni par aleatorii, insa, alaturi de alte amanunte, aceasta sectiune face parte din genialitatea sistemului. Iata de ce: 48 x 3 = 144. Daca suprapunem trei elemente cu grosimea de 48mm, obtinem o grosime similara cu cei 145mm ai celei initiale. De asemenea, cei 145 mm folositi, sunt cei mai potriviti pentru a gazdui trei straturi de vata mineral de cate 50mm, comprimate pentru a da o buna izolatie termica.

Acordam o mare atentie izolatiilor termice. Placajele exterioare, usual din OSB3 sau Aquapanell (placa cu proprietati hidrofuge), sunt gandite sa permita prinderea sistemului exterior de termo/hidroizolare. Materialele pe care sistemul ne permite sa le folosim in acest scop, sunt dintre cele mai variate. De la economicul polistiren expandat sau extrudat, putem utiliza materiale variate, mergand pana la HD foam (spuma de inalta densitate) sau celuloza pentru a asigura, alaturi de cei 15 cm de vata minerala din interiorul peretilor, o izolatie termica imbatabila. Calitatea materilelor folosite si atentia in punerea lor in opera, pot duce cu usurinta constructia spre ceea ce se intelege prin casa pasiva.

In cazul constructiilor din lemn cu etaj, apare necesitatea existentei unei asazise placi intre nivele. Corect spus, saiba semirigida dintre etaje, se realizeaza din grinzi sau ferme zabrelite, din material lemnoase. Asazisele grinzi, sunt de fapt elemente complexe, rame din lemn tinute laolalta de elemente din placi OSB sau placi perforate pentru cuie. Dimensiunile acestor grinzi, uneori numite POSI, sunt prestabilite tinand cont de aspecte mult mai tehnice cum ar fi dispunerea termo/fonoizolatiilor sau instalatiilor de canalizare. Toate acestea, alaturi de modul de dispunere a elementelor in discutie, fac parte de asemenea din genialitatea sistemului constructiv numit “wood frame structure”.

Acoperisurile in panta, asazisele sarpante, executate de altfel din lemn in cazul oricarei constructii, sunt un alt subiect interesant in cazul structurilor “wood frame structure”. Elemente, subansamble ale sarpantelor sunt executate in atelierele noastre sub forma unor ferme zabrelite din material lemnos. Dam o mare atentie geometriei acestor elemente urmarind o buna rezistenta a acoperisului si un aspect placut.

Constructiile noastre, cu toate ca folosesc o resursa naturala foarte pretioasa sunt ecologice. Prin gradul superior de izolare, pot micsora consumul de energii conventionale la sub 10% din cel obisnuit. Cercetarea continua si calculele structurale exacte, ne-au adus la performanta de a folosi exact cantitatea de lemn necesara pentru a ne afla in fata unei structuri indeajuns de elastice si stabile, structura menita sa ne asigure cea mai buna calitate a vietii.

Documentatie

MiTek - The New Standard

MiTek Europe

oricand e loc pentru mai bine Aveti deja un proiect?

Daca ati discutat deja cu un architect sau ati schitat impreuna cu familia modul in care doriti sa arate casa dumneavoastra este foarte bine. Nu trebuie decat sa luati legatura telefonic sau prin e-mail cu noi pentru a obtine mai multe informatii despre realizarea proiectului dumneavoastra. Adaptarea arhitecturii oricarui proiect la sistemul nostru constructiv este gratuita! Va asteptam!

Obtineti o estimare!