Warning: include(/home/ecasesnh/public_html/wp-content/advanced-cache.php): failed to open stream: No such file or directory in /home/ecasesnh/public_html/wp-settings.php on line 84

Warning: include(): Failed opening '/home/ecasesnh/public_html/wp-content/advanced-cache.php' for inclusion (include_path='.:/opt/alt/php54/usr/share/pear:/opt/alt/php54/usr/share/php') in /home/ecasesnh/public_html/wp-settings.php on line 84
Despre noi - Case si Cabane
Contacteaza-ne +4 0760 500 241
Program de lucru 08:00 - 16:00
Trimite-ne un e-mail office@ecasesicabane.ro

Peste 10 ani de experienta

Compania noastra are o experienta de peste un deceniu in construirea locuintelor.

In acest timp, am dezvoltat un sistem performant de constructie a spatiilor necesare dumneavoastra, in special a caselor din lemn.

Avem disponibila o gama larga de produse din lemn folosite la constructia caselor dar si la finisarea acestora. Folosim cu responsabilitate și profesionalism lemnul, aceasta resursa atat de pretioasa in zilele noastre, dar si alte materiale, cum ar fi metalul sau materialele pentru zidarie si betonul armat in formele sale moderne. Astfel, sistemul constructiv pe care-l folosim preponderant, este un sistem care utilizeaza cat mai putina masa lemnoasa cu putinta, care sa garanteze insa o structura de inalta flexibilitate si rezistenta la cutremure, precum si cu un grad superior de izolare termica si fonica, deci un mai mare confort. Experienta si gradul superior de profesionalism in proiectare ne permit sa folosim:

 • Structuri din lemn, “wood frame structure”
 • Structuri metalice antiseismice
 • Structuri clasice din zidarie portanta cu samburi din beton armat si diafragme
 • Structuri mixte

Folosim preponderant sistemul “wood frame structure” la fabricarea caselor din lemn sau a altor structuri de dimensiuni mici si medii – pensiuni, restaurante, scoli si chiar biserici. Acest sistem constructiv, care exista in tarile din Asia, America de Nord si nordul Europei de mai bine de 70 de ani, a fost adus si in Romania. Este un fel de a face case brevetat in urma cu 70 de ani si utilizat cu succes in tari ca Suedia, Finlanda, Norvegia, Elvetia, Luxemburg, Canada, Statele Unite ale Americii, tari cu temperaturi medii anuale scazute. Acest sistem de construire garanteaza cea mai buna rezistenta la seisme si cea mai eficienta izolatie termica dintre toate sistemele constructive aflate pe piata europeana de case si nu numai. Astfel, ceea ce ne recomanda este:

 • Un timp scurt de executie
 • O executie curate, lipsita de pierderi tehnologice
 • O foarte buna rezistenta la seisme
 • Un grad superior de termoizolare, caracteristic caselor pasive
 • Un grad superior de confort
 • Un excelent comportament in timp

Structurile noastre sunt integral fabricate in atelier, garantand astfel o excelenta calitate a executiei, rezistenta si coerenta superioara a structurii. Oferim si un sistem de case modulare, cu o gama larga de suprafete si scheme functionale care sa raspunda oricaror nevoi. De asemenea, proiectantii nostri pot transpune in realitate orice casa proiectata de arhitectul dumneavoastra sau impreuna putem realiza un proiect care sa puna in practica proiectul ce raspunde cel mai bine necesitatilor pe care le aveti. Un ansamblu de utilaje performante, disponibile in atelierele noastre, sunt in masura sa realizeze constructii de cateva sute de metri patrati in doar cateva saptamani. Oricine este pasionat de bricolaj, poate achizitiona subansamblele fabricate de noi, cu care sa-si construiasca singur casa. Va recomandam insa, transportul facil si montajul asistat de expertii nostri, care face ca in mai putin de o luna, sa aveti ridicata casa de vis pe care v-o doriti.

Cercetarea continua si imbunatatirea sistemului de mai bine de 70 de ani, alaturi de experienta noastra, fac ca lucrarile de instalatii si finisare sa fie realizate cu simplitate si sa ofere o larga flexibilitate produsului finit. Produsele din lemn profesionale fabricate de noi, va dau posibilitatea realizarii unor finisaje de inalta calitate, conforme cu standardele actuale. Lemnul stratificat, dusumelele, lambriurile, usile si ferestrele noastre din lemn, fara emisii de formaldehide sunt ecologice, trainice si cu un aspect deosebit.
Cu toate acestea, exista situatii in care structurile mixte, sau cele clasice pot fi mai potrivite. Echipa noastra de proiectare poate propune, dupa o atenta evaluare a proiectului, una dintre aceste variante. In cazul unor structuri complexe, de o mai mare intindere sau inaltime, specialistii nostri propun cele mai potrivite solutii, tinand cont si de bugetele disponibile. In domeniul structurilor clasice sau mixte ne recomanda:

 • O experienta in structuri din zidarie de peste 20 de ani
 • Folosirea materialelor de cea mai buna calitate
 • Studierea continua a tehnicilor si tehnologiilor noi din domeniu
 • O mare atentie acordata executiei
mai buna rezistenta la cutremure

De ce alegem o locuinta din lemn?3 motive simple pentru care lemnul este cel mai bun material de constructii

Asa cum celebrul Herodot a fost parintele istoriei, nu mai putin cunoscutul Vitruviu poate fi considerat parintele arhitecturii in acceptiunea noastra de astazi. Ce l-ar face pe Vitruviu parintele arhitecturii ar fi, printre altele, faptul ca este cel care a enuntat atributele arhitecturii. „Firmitas, utilitas, venustas” spunea Vitruviu (Marcus Vitruvius Pollio) in De architectura referindu-se desigur la ce caracteristici fac un obiect sa se transforme din orice altceva in arhitectura.

Cu alte cuvinte, ca locuinta noastra sa fie arhitectura si nu orice altceva, trebuie sa fie in primul rand solida! Este stiut ca lemnul este un material de constructii cu comportament elastic. Aceasta caracteristica face ca o constructie realizata din lemn sa se comporte in mod elastic la sarcini de orice tip, in special la cutremure, lucru care face o asemenea structura sa fie cu cel putin 75% mai rezistenta la cutremure.

Lemnul este un binecunoscut izolator termic. Casele din lemn sunt singurele care folosesc ca materie prima pentru structura de rezistenta un material izolator termic. Celelalte sisteme construtive cunoscute, cele clasice din zidarie pe cadre din beton armat sau cele elastice din metal, folosesc materiale care sunt perfecti conductori termici, generatori de pierderi de caldura. Acest lucru face ca in cazul locuintelor din lemn, gradul de izolare sa fie cu cel putin 150% mai eficient decat in cazul celorlalte locuinte.

mai buna izolatie termica
mai putina poluare

Suntem intr-o epoca a dezvoltarii industriale si urbane exponentiale, generatoare de mare poluare. Trebuie sa ne concentram la protejarea mediului inconjurator daca vrem sa asiguram un viitor copiilor si nepotilor nostri. Casele din lemn, singurele care folosesc un material natural pentru realizarea structurii cu exceptia celor din piatra naturala, sunt cele care prin procesul de construire genereaza cu pana la 85% mai putina poluare pentru cateva motive:

 • Inlaturarea poluarii procesului de fabricare a materialelor de constructii ca cimentul, betonul celular autoclacizat sau caramida eficienta
 • Eliminarea pierderilor aproape in totalitate
 • Reducerea deseurilor din procese constructive la sub 15%
 • Scurtarea timpului necesar punerii in opera la aproape jumatate
 • Posibilitatea de reciclare integral a deseurilor
 • Minimalizarea cantitatii de lemn necesare obtinerii unei structuri stabile prin continua cercetare si dezvoltare (o casa MiTek foloseste cca. 20% din cantitatea de lemn utilizat in sistemul caselor din barne de exemplu)

Faceti cunostinta cu echipa noastra

Alex Podoleanu Project Manager

Aurel Coaja Specialist Finisaje

Cristi Badea Junior Montaje

Cristi Patrascu Specialist Finisaje

Doru Costanda Specialist Montaje Lemn

Gabriel Covaci Inginer

Ionica Popescu Specialist Instalatii

Livia Ionescu Specialist Ofertare